آموزش نصب VMware ESXi 5.0

این اموزش به درخواست یکی از  دوستان اینجا قرار داده شده  است  انشالله که مقبول واقع شود 





در این مقاله سعی بر آن است تا شما را با نحوه نصب VMWare ESXi 5 آشنا کنیم. همانطور که میدانید شرکت VMware پیشرو در صنعت مجازی سازی ( Virtualization ) دارای یک Package به نام vSphere می باشد که این Package شامل Component هایی مانند ESXi, vSphere Client, vCenter  می باشد.  ESXi در واقع Hypervisor این Package می باشد. Hypervisor مانند یک لایه بین سخت افزار و نرم افزار عمل می کند و کار اصلی آن Resource Sharing است، به این معنی که اگر شما یک Virtual Machine  بسازید این که آن VM چقدر RAM, CPU, Hard و ... داشته باشد را Hypervisor مدیریت می کند.


بقیه در  ادامه مطلب

 

 

دو نوع Hypervisor وجود دارد:

  • Type 1 که به آن Bare-Matal Hypervisor نیز می گویند. در این نوع، Hypervisor مستقیما روی خود سیستم نصب می شود و عمل I/O را خود Hypervisor به عهده دارد مانند VMWare ESXi 5.0
  • Type 2 که به آن Hosted نیز می گویند. در این نوع، احتیاج به یک سیستم عامل داریم که بتوانیم روی آن Hypervisor را نصب کنیم. در واقع عمل I/O را سیستم عامل به عهده دارد. این نوع از Hypervisor بیشتر برای محیط های Test کاربرد دارد. برای مثال VMWare Workstation از نوع Type 2 می باشد. 

در حال حاضر شرکت VMWare نسخه ESXi 5.0 را  ارائه  کرده است که می توانید فایل ISO آن را  از سایت VMWare دانلود کنید و  روی یک CD یا DVD رایت کنید تا بتوانید آن را روی سیستم نصب کنید. لازم به ذکر است که شرکت VMWare از نسخه 5 به بعد دیگر ESX را ارئه  نمی کند. تفاوت هایی بین ESX و ESXi وجود داشت که از حوصله این بحث خارج می باشد.

در زیر به برخی از مهمترین تغییرات ESXi 5.0 نسبت به نسخه های قبلی این محصول می پردازیم:

1- حذف Service Console برای همگان

قبلا Service Console فقط برای کسانی که ESXi را خریداری می کردند حذف شده بود ولی در ESXi 5.0 برای تمامی افرادی که این محصول را نصب می کنند ( چه خریداری کرده باشند و چه نکرده باشند ) حذف شده است.

2- فایل سیستم VMFS 5

VMFS در واقع فایل سیستم مربوط به VMWare است، مانند NTFS که فایل سیستم Windows است. VMFS 5 دیگر MBR-Base نیست بلکه GPT-Bsae می باشد که این امر محدودیت DataStore را از 2TB به 64TB افزایش داده است و همچنین دیگر مجبور به مشخص کردن Block Size که قبلا باعث محدودیت در حجم Virtual Disk می شد نیستند.

3- پشتیبانی از Range وسیعتری از سخت افزارهای مختلف

ESXi 5.0 رنج وسیعتری از SATA Controller ها را پشتیبانی می کند که این امر سبب سهولت در نصب ESXi 5.0 روی سخت افزارهای ارزانتر می شود.

بر روی چه سخت افزاری می خواهید ESXi 5.0 را نصب کنید؟

مهمترین نکته ای که در هنگام نصب ESXi 5.0 باید مد نظر قرار داد این است که آیا می توانیم این محصول را روی سیستم خود نصب کنیم یا خیر؟ VMWare دارای یک لیستی به نام Hardware Compatible List یا HCL می باشد که شما با مراجعه به این لیست می توانید بررسی کنید که آیا می توانید روی سیستم خود ESXi 5.0 را نصب کنید یا خیر؟ مثلا یکی از حداقل مواردی که سیستم شما برای نصب ESXi 5.0 باید داشته باشد، 64 بیتی بودن CPU آن سیستم است که باید Virtualization Technology یا همان VT را نیز پشتیبانی کند. پس بهتر است قبل از خرید سیستم ابتدا وارد سایت VMWare شوید و طبق لیست HCL, سیستم مورد نظرتان را خریداری کنید تا هنگام نصب با مشکلات احتمالی مواجه نشوید. اگر چه ممکن است ESXi را روی سیستمی که حتی در این لیست وجود ندارد بدون مشکل نصب کنید ولی در صورت بروز مشکل، شرکت VMWare هیچگونه مسئولیتی را در  جهت  پشتیبانی برای  رفع مشکل بوجود  آمده  قبول  نمی کند.

نکته دیگری که باید مد نظر داشت این است که آیا آن سیستمی که قرار است رویش ESXi 5.0 نصب شود از Resource کافی مثل CPU, RAM, Hard برخوردار می باشد یا خیر؟ چون قرار است روی این سیستم چندین VM نصب شود که هر کدام احتیاج به RAM, CPU و ... دارند.

لازم می دانم قبل از شروع به آموزش نصب VMWare ESXi 5.0 به بیان مطلبی درباره این محصول بپردازم. شرکت VMWare برای ساخت قسمت Network محصول خود از شرکت Cisco کمک گرفته است، لذا برای اینکه بتوانید با این محصول کار کنید احتیاج دارید که حداقل دوره CCNA را گذرانده باشید تا با مفاهیم Switching بخش Network ین محصول آشنا باشید. 

نحوه نصب VMWare ESXi 5.0 :

تا اینجا شما به طور مختصری با محصول ESXi 5.0 آشنا شدید و نیز اینکه چه مواردی را باید قبل از نصب این محصول مورد توجه قرار دهید. حال نوبت تصمیم گیری در انتخاب روش نحوه نصب می باشد. در واقع برای نصب ESXi 5.0 چهار روش وجود دارد که ما فعلا فقط یک روش آن را شرح می دهیم.

CD یا DVD رایت شده ESXi 5.0 را درون DVD-ROM قرار دهید و سیستم را از طریق DVD راه اندازی کنید. در ابتدا صفحه ای مانند زیر نمایش داده می شود که دارای 2 گزینه است، گزینه اول برای نصب ESXi 5.0 و گزینه دوم برای BOOT شدن سیستم از روی Hard Disk خودش می باشد. گزینه اول را جهت نصب ESXi 5.0 انتخاب می کنید.

1
 
alt

در مرحله بعدی پیغامی اطلاع دهنده مبنی بر اینکه VMWare ESXi 5.0 را می توانید روی اکثر سیستم ها نصب کنید ولی تنها سیستم هایی مورد پشتیبانی  قرار می گیرند که در HCL لیست  شده  باشند  ظاهر می شود که جهت ادامه Enter می زنیم. 

alt
در مرحله بعدی همانطور که مشخص است جهت ادامه مراحل نصب باید با End User License Agreement موافقت کنیم، پس دکمه F11 را می زنیم.

alt

 

alt


حال باید مشخص کنیم که در کجا می خواهیم ESXi 5.0 را نصب کنیم، که ما Hard Disk خود سیستم را انتخاب می کنیم. توجه داشته باشید که اطلاعات موجود روی Hard Disk به خاطر دوباره پارتیشن شدن Hard Disk از بین می روند.

alt


سپس Keyboard Layout را مشخص می کنیم.

7


Engine مربوط به ESXi بر مبنای Linux می باشد، پس مفاهیم Linux ای در برخی موارد به چشم می خورد از جمله User Account پیش فرضی که برای Login کردن به ESXi وجود دارد که User Name آن 
root است که دارای بالاترین سطح دسترسی می باشد. بعد از مشخص کردن Keyboard Layout نوبت مشخص کردن رمز عبور برای Account مربوط به root می باشد. این رمز عبور باید بین 6 تا 64 کاراکتر باشد.

8



در صفحه بعدی پیغامی اطلاع دهنده مبنی بر این که شما می خواهید ESXi 5.0 را روی Hard Disk دستگاه نصب کنید و اینکه Disk دوباره پارتیشن بندی می شود ظاهر می شود که برای شروع عمل نصب دکمه F11 را میزنیم.

alt

 

alt


در آخر اگر عمل نصب به درستی انجام شود صفحه زیر نمایش داده می شود که اعلام می کند شما تا 60 روز به صورت مجانی می توانید از این محصول استفاده کنید و اینکه برای Config کردن ESXi Server از vSphere Client یا DCUI استفاده کنید. سپس CD یا DVD مربوط به ESXi را خارج کنید و دکمه Enter را بزنید تا دستگاه Reboot شود.

alt
 

alt


alt


پس از Reboot شدن کامل سیستم صفحه زیر که شامل اطلاعاتی از قبیل نوع CPU و مقدار RAM می باشد نمایش داده می شود.

alt


حال نوبت آن است که حداقل تنظیمات مربوط به ESXi 5.0 را انجام دهیم که شامل Set کردن IP, DNS, تعریف یک نام برای ESXi Host و .... می باشد. ( VMWare به سیستمی که ESXi روی آن نصب شود در اصطلاح Host می گوید ) برای ورود به بخش تنظیمات دکمه F2 را می زنیم تا وارد صفحه ای شویم که بتوانیم حداقل تنظیمات را انجام دهیم، اما برای ورود به این صفحه باید با Account مربوط به root به Local Host, در ابتدا Login کنیم.

alt


alt


بعد از Login کردن وارد قسمت Configure Management Network می شویم که بتوانیم تنظیمات IP را وارد کنیم. توجه کنید که از این تنظیمات بعدا توسط vSphere Client استفاده خواهیم کرد. تنظیمات مورد نظر را وارد کرده و Enter بزنید.

alt


سپس وارد قسمت DNS Configuration شوید تا بتوانید تنظیمات مربوط به DNS را وارد کنید و همچنین برای ESXi Host یک نام وارد کنید و دکمه Enter را بزنید.

alt


alt


بعد از انجام مراحل فوق دکمه ESC را بزنید، پیغامی مبنی بر اینکه آیا می خواهید تغییرات انجام شده را Save کنید یا خیر از شما پرسیده می شود. شما ( Y ) را به نشانه تائید فشار دهید.

alt


alt



در اینجا مراحل نصب ESXi به اتمام رسید. حلا شما سیستمی دارید که روی آن ESXi 5.0 نصب شده و دارای حداقل تنظیمات می باشد. برای اینکه بتوانید به ESXi Host متصل شوید و تنظیمات پیشرفته تر و همچنین توانایی ساخت VM را داشته باشید احتیاج به یک برنامه به نام vSphere Client دارید که می توانید آن را از سایت VMWare دانلود کنید و روی سیستم خودتان نصب کنید. بعد از نصب این برنامه و اجرای آن صفحه ای به شکل زیر ظاهر می شود که در آن صفحه در قسمت IP Address / Name باید IP مربوط به ESXi Host که در قسمت تنظیمات ( در مراحل قبلی ) وارد کرده اید را بنویسید. سپس در قسمت User Name باید root و در قسمت Password باید Password وارد شده در هنگام نصب ESXi Host را وارد کنید و دکمه Login را بزنید.

alt


بعد از زدن دکمه Login در صورتی که ارتباط شما با ESXi Host برقرار باشد، یک Security Warning ظاهر می شود. ESXi در هنگام نصب SSL Certificate مخصوص به خودش را نصب می کند که این SSL جزو Trusted SSL Certificate ها نمی باشد. به همین خاطر این Security Warning نمایش داده می شود که شما Checkmark مربوط به Install This Certificate and do not display my security warning for را بزنید و روی دکمه Ignor کلیک کنید.

alt


حال وارد محیط vSphere Client می شوید. در ابتدا با پیغامی مبنی بر اینکه در صورت عدم تهیه License تنها 60 روز قادر به استفاده از این نرم افزار خواهید بود، مواجه می شوید. آن را OK کنید و سپس روی Inventory کلیک کنید.

alt

 

alt


این محیط vSphere Client می باشد که شما از طریق آن می توانید ESXi Host خود را مدیریت کنید.

در این مقاله فقط نصب ESXi 5.0 آموزش داده شد و دیدید که از طریق نرم افزار vSphere Client می توان آن را Config کرد. اما برای تنظیمات خیلی پیشرفته تر مانند FT, HA, DRS, ساخت Template و ... احتیاج به vCenter Server خواهید داشت که در مقالات بعدی نحوه نصب آن را نیز آموزش خواهیم داد.

 

منبع : عصر اراد





نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد